Najprodavaniji

Informacije

Dostava i plaćanje


Plaćanje

Plaćanje se vrši preko Hrvatske Pošte (u daljnjem tekstu HP), otkupninom. Kada djelatnik HP-a donese paket Vi mu platite i onda pošta te novce prosljeđuje nama. Nikakve daljnje akcije s Vaše strane nisu potrebne, sve obavlja HP. Po nama je ovo najednostavniji način obavljanja trgovine preko interneta. Ukoliko želite druge oblike plaćanja, slobodno nas kontaktirajte.

Pri načinu plaćanja pouzećem, Hrvatska pošta zaračunava naknadu za prijenos gotovine u iznosu od 3,75% s tim da je najmanji iznos naknade 9, a najveći 80 kuna.


Gore navedene uvijete i naknade dostavne sulžbe Hrvatska Pošta možete vidjeti na njihovim stranicama:


http://www.posta.hr/financijske-i-druge-usluge/financijske-usluge/slanjeprimitak-novca/potanska-uputnica/naknade


Dostava

Dostava se vrši preko dostavne službe Hrvatske Pošte. Svi paketi su osigurani i po potrebni se za svaki paket izdaje prijemni broj (broj za praćenje pošiljke). 

Narudžba se sprema u zasebnu vrećicu i pakira u "buble wrap" zaštitne omotnice, te se šalje proporučenom poštom kako bi što prije stigla do Vašeg kućnog praga.


POVRAT I REKLAMACIJE

Podaci o proizvodima na web shop-u sačinjeni su temeljem baze podataka Vaporos, obrt za trgovinu i usluge.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Vaporos, obrt za trgovinu i usluge posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

U slučaju povrata proizvoda kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju Vaporos, obrt za trgovinu i usluge i to e-mailom, telefonski ili pismeno.

Kupac ima pravo na povrat proizvoda u sljedećim slučajevima:

• isporuka proizvoda koji nisu naručeni

• isporuka proizvoda kojima je istekao rok trajanja

• isporuka proizvoda koji imaju grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Molimo Vas da usporedite primljene artikle s računom, te ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču.

Ako kupcu pojedini proizvodi nisu isporučeni u predviđenom roku, mora to javiti Prodavatelju u što kraćem periodu, a najduže 24 sata od očekivanog roka isporuke. Jedino će mu u tom slučaju Prodavatelj bez dodatnih troškova ponovno poslati zamjenske proizvode.


PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga web shop-a www.svijet-pare.com prihvaćate ove uvjete prodaje. Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama Vaporos, obrt za trgovinu i usluge  te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.

Vaporos, obrt za trgovinu i usluge ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

PRAVO NA RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. 

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju. 

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz gore navedenog linka.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili,

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

RIJEŠAVANJE SPOROVA

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti:

Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, Zagreb, Ilica 49/II, ili na http://www.hok.hr/sud_casti.

ili

Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Zagreb, Ilica 49/II, http://www.hok.hr/centar_za_mirenje

Ovaj će Zakon uvjetovati i određene izmjene u radu Suda časti i Centra za mirenje, a najviše u pogledu daleko većeg korištenja elektroničke komunikacije sa strankama te kraćih rokova u postupanju.

Europska komisija – Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova: webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova omogućuje potrošačima i trgovcima online rješavanje sporova proizašlih iz online ugovora. Platforma nudi jedinstvenu točku ulaza koja omogućuje potrošačima i trgovcima iz EU rješavanje sporova proizašlih iz domaće i prekogranične online kupovine. To se postiže usmjeravanjem pritužbi na nacionalna tijela za alternativno rješavanja sporova (kao što će po notifikaciji biti Sud časti HOK-a i Centar za mirenje pri HOK-u) a koja su spojena na platformu.

IZMJENE

Vaporos, obrt za trgovinu i usluge zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila, i o njima se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su upisali prilikom registracije. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas obratite nam se putem e-maila.